Parfüm allergia

A parfüm(illatanyag) allergia egyre növekvő problémát jelent, és különösen a nőket érintheti. A mindennapi fogyasztói és tisztálkodási termékek, mint a krémek, a szappanok, a dezodorok, az intim betétek, a samponok illetve háztartási tisztítószerek, WC-papír és még a fogkrém is jellemzően tartalmaz illatanyagokat, amelyek negatívan hathatnak a bőrre. Egyes anyagok hatása rosszabb, mint a másoké.

Az allergiás reakciók közé tarozik a bőrpír, viszketés vagy maró, csípő érzés. Maga a „betegség” lassan alakul ki, illetve ennek kialakulása csökken, ha egyre kevesebb ilyen terméket használunk vagy kerüljük az irritáló anyagokat. A legegyszerűbb megoldás, hogy parfüm vagy illatmentes testápolási termékeket használunk. Amikor vásárolni mész keresd a termékeken az Astma-Allergia Társaság logóját.

Ezt a logót az Illatmentes (No Perfume) és az Illatmentes baba (No Perfume Baby) termékcsaládjainkon találhatod meg. Mindazon a termék, melyek parfüm-mentes jelöléssel rendelkeznek, a dán Astma-Allergia Társasággal együttműködésben kerültek hitelesítésre, és ez  garancia ad arra, hogy 100% -ban mentesek allergén illatanyagoktól. Így nyugodtan ápolhatod a bőrödet, anélkül, hogy aggódnod kellene az esetleges allergiás reakcióktól.

Minden egyes testápolási termékünk, így az Illatmentes (No Perfume) és az Illatmentes Baba (No Perfume Baby) sem tartalmaznak mesterséges színezékeket, vagy endokrin rendszert károsító parabéneket illetve tartósítószereket. Termékek a COSMOS ORGANIC minősítéssel rendelkeznek az Ecocert Greenlife által hitelesítve.